Police car with blue lights on the roofMaşini neasigurate în Marea Britanie

Dacă vă întrebaţi la ce e nevoie de asigurare pentru maşină, mai gândiţi-vă!

În ultimii ani, odată cu aderarea  mai multor ţări în Uniunea Europeană, străzile din Marea Britanie au cunoscut o creştere vizibilă a circulaţiei maşinilor din aceste ţări. Şi odată cu aceasta şi o creştere a numărului de şoferi străini care vizitează Marea Britanie, in maşini proprii sau in maşini închiriate.

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.

De asemenea a crescut şi numărul vehiculelor străine care au venit în Marea Britanie şi care nu au o asigurare adecvată sau nu au deloc. În trecut, de multe ori, aceşti şoferi scăpau de urmărire simplu deoarece erau practic nedetectabili de către poliţie, doar dacă erau opriţi pentru delict în trafic sau dacă erau implicate într-un accident.

Şoferii străini trebuie să fie atenţi deoarece poliţia din Marea Britanie are în fiecare maşină dispozitive de urmărire care pot detecta orice maşină care nu are asigurare, prin scanarea numerelor de înmatriculare. Dacă este ceva ce poate sugera ceva incorect în legatură cu aceste informaţii, ofiţerii de poliţie vor opri maşina dumneavoastră.

Conducând o maşină care nu are asigurare este un delict major şi poliţia are puterea de a confisca maşina până în momentul în care veţi plăti toate amenzile şi o taxă foarte mare pentru a elibera maşina.

Fiţi foarte atent, pentru că dacă nu platiţi amenzile şi taxele la timp riscaţi să pierdeţi maşina, ea fiind vândută sau dată la fier vechi.