Police car with blue lights flashingCe se intamplă dacă sunt oprit de poliţie?

Aveţi totul pregătit pentru a putea conduce în Marea Britanie, aveţi aici soluţii dacă întâlniţi probleme.

Să fiţi oprit de poliţie în timp ce conduceţi în Marea Britanie, poate fi o experienţă destul de intimidantă. Pentru a reduce stresul cauzat de această experienţă, sunt cateva reguli simple pe care le puteţi opta.

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.

Asiguraţi-vă că aveţi mereu la dumneavoastră permisul de conducere şi asigurarea maşinii. Trebuie să rămâneţi în autovehicul şi cu centura de siguranţă pusă pentru a fi vizibilă ofiţerului de poliţie. Ieşiţi din masină doar dacă vi se spune.

Asiguraţi-vă că aţi dat geamul lateral al maşinii complet până jos ca să auziţi bine ce spune ofiţerul de poliţie şi ca să îl vedeţi. Rămâneţi calm şi asiguraţi-vă că nu aveţi vreun telefon mobil în mână sau în apropiere aceasta interpretându-se ca o ofensă în Marea  Britanie.

Dacă sunteţi oprit pe timpul nopţii, este o idee bună să aprindeţi luminile din interiorul maşinii astfel ca ofiţerul de poliţie să vă vadă bine  şi puteţi opri farurile pe timpul staţionării.

Nu vă panicaţi, rămâneţi calm şi ascultaţi cu atenţie la ce vă spune ofiţerul de poliţie. Ei sunt instruiţi să trateze cu persoanele străine odată ce reuşesc să vă stabilească identitatea. Ocazional, mai poate sosi şi o altă maşină de poliţie, aceasta este procedura normală  şi nu este motiv să vă alarmaţi.

În sfârşit, nu e o idee foarte bună să vă certaţi cu ofiţerii de poliţie pe marginea străzii. Dacă nu sunteţi de acord cu amenda, vă puteţi face contestaţiile în scris cand veţi primi hârtiile cu amenzi.