Man driving car - toyota steering wheel and dashboardCreşte costurile asigurării pentru maşină

Pentru ca costurile asigurării de maşini sunt în creştere, este important să obţineţi cea mai bună ofertă pentru asigurare.

Costurile asigurărilor de maşini în Marea Britanie au crescut vertiginos în ultimele 12 luni, oricum asta reprezintă doar o parte a escaladării generale a costurilor asigurărilor pentru maşini din ultimii 10 ani, alimentat de avântul costurilor de compensare.

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.

Se pare că, chiar şi din cea mai trivială lovitură rezultă acum plângeri cumplite pentru leziuni la gât.Mai mult decât atât, se pare că curtea judecătorească este fericită să admită aceste reclamaţii făcând o examinare superficial a faptelor. Asta înseamnă că în ultimile 12 luni costurile asigurării de maşini a crescut cu 34%. Este o creştere masivă după standardele oricui, dar în apărarea lor Asociaţia de asigurări declară că nu au obţinut nici un profit în ultimii 10 ani.

Din cauza acestor creşteri, conducătorii auto se implică personal în alegerea firmei asiguratoare, folosind site-uri de comparare online a asigurărilor, căutând cele mai ieftine oferte. Trebuie să fie precauţi, pentru că multe dintre aceste site-uri  percep comisioane de la firmele asiguratoare pentru a le face referire la site-urile de asigurări, deci cât de obiectivi sunt ei rămâne de discutat.

Dacă aveţi peste 50 de ani şi nu aveţi nici o reclamaţie în ultimii ani, ar trebui să vă orientaţi către site-uri de specialitate pentru pesoanele peste 50 de ani. Dacă sunteţi un şofer tânăr, căutaţi pe site-urile specializate în persoane tinere, iar dacă sunteţi femeie căutaţi site-urile dedicate doar femeilor.