Cars for sale on garage forecourtCum pot cumpăra o maşină în Marea Britanie?

Odată ce va-ţi decis să cumpăraţi o maşină, de unde începeţi?

Marea Britanie are câteva legi stricte în ceea ce priveşte vânzarea de maşini în dorinţa de a proteja cumpărătorii de vânzări frauduloase. Din fericire vremea dealer-ilor de maşini  frauduloşi  a trecut, dar trebuie să fiţi atent totuşi la vânzătorii lipsiţi de scrupule mai ales dacă cumpăraţi de la particulari şi nu de la un garaj.

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.

Protecţia pentru consumatori e mai puternică în cazul în care achiziţionaţi o maşină de la o firmă specializată decât de la un particular, deci noi recomandăm cumpărarea maşinii de la dealeri sau de la garaje. Majoritatea dealerilor vă vor oferi garanţii, cu toate că pentru 3 luni, astfel oferindu-vă protecţie, ar putea totuşi să fie probleme.

Din păcate, este greu să se aplice aceste reguli pentru a oferi protecţie împotriva vânzătorilor particulari.

Cea mai bună modalitate de a gasi o maşină este recomandarea de vânzători de către persoane care îi cunosc sau care au cumpărat pentru ei inşişi de la aceia. Majoritatea oraşelor mari au zone special amenajate pentru dealerii de maşini  şi nu va fi greu de gasit, unde îi puteţi vizita pentru a găsi maşina care vă place. Întotdeauna cereţi un test drive, verificaţi documentele să fie corecte, şi dacă este posibil cereţi o verificare HPI(istoric al maşinii, dacă a fost furată…). Această verificare va atesta dacă maşina a fost vreodată furată sau dacă a fost implicată într-un accident şi apoi reparată.

Luaţi,dacă e posibil, pe cineva cu dumneavoastră pentru asistenţă, şi întotdeauna discutaţi despre preţ. Veţi fi surprins cât de des garajele reduc preţurile pentru a finaliza o vânzare.