Man driving car in traffic using sat navCum să înmatriculezi o mașină din România în Regatul Unit

Dacă devii rezident al Regatului Unit și ai o mașină din România va trebui să o înmatriculezi și impozitezi înainte de a o folosi pe drumurile din Regatul Unit.

Certificatul de înmatriculare în Regatul Unit se numește V5C, cunoscut și sub numele de ‘jurnal de bord’. V5C (de asemenea, numit V5) este obligatoriu. (Dacă vrei să cumperi o mașină și vehicului nu are un document V5 atunci continuă-ți căutarea, chiar dacă proprietarul promite că ți-l va trimite prin poștă.)

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.

Dacă mașina ta are o vechime de peste 10 ani se recomandă să contactezi DVLA și să vorbești cu ei. Pentru a aplica în vederea emiterii unui certificat V5C pentru mașina ta, vei avea nevoie:

  • Să completezi un document numit formular V55/5 pentru a înmatricula un vehicul importat folosit
  • Să faci dovada identității și dovada adresei cu documente
  • Dovada plății impozitului vehiculului
  • O nouă taxă de înregistrare de 55£
  • Un certificat curent de tip ‘MOT’, dacă este necesar (dacă mașina ta are o vechime de peste 3 ani un ‘MOT’ este un test obligatoriu realizat de o unitate specializată pentru a dovedi că mașina ta este reglementată tehnic)
  • Un ‘Certificat de recunoaștere reciprocă’ dacă vehiculului tău are volanul pe partea stângă

‘Certificatul de recunoaștere reciprocă’ (de asemenea, cunoscut ca ‘Procedura Comunicarea Comisiei’) arată că mașina ta este adecvată condusului pe drumurile din Regatul Unit. Acest lucru se referă la utilizarea corectă a fasciculelor farurilor și la modificările făcute la vitezometru și a afișajului de mile pe oră (va trebui să trimiți o chitanță pentru a demonstra acest lucru). Taxa este de 100£.