Woman wearing sunglasses driving car with windows downDe ce anume am nevoie pentru a stabili preţul asigurării auto?

Dacă nu eşti cetăţean britanic aici găseşti tot ce trebuie să ştii despre fixarea preţului asigurării auto.

Dacă eşti conducător auto străin şi vrei să găseşti o asigurare auto este relativ simplu şi uşor, atâta timp cât cunoşti regulile. Veţi fi încadrați într-una din cele 3 categorii:

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.

  1. Prima categorie cuprinde conducătorii auto care provin din ţările membre  ale Uniunii Europene care sunt doar în vizită. Atâta timp cât deţineţi un permis auto valid în Uniunea Europeană, puteţi conduce un autovehicul care se încadrează categoriei de pe permisul de conducere, la fel ca oricare alt rezident  al ţării. Pentru aceasta, găsirea unei asigurări auto şi fixarea unui preţ, este foarte simplă, doar accesând online site-ul de comparări preţuri pentru asigurări şi completând formularul.
  2. Dacă sunteţi deţinător de permis auto şi membru al Uniunii Europene, iar acum sunteţi rezident  în Regatul Unit, regulile sunt uşor diferite, întrucât există un termen limită până la care permisul auto European este valabil.  Dacă aveţi peste 70 de ani sau sunteţi rezident de mai mult de 3 ani puteţi obţine un permis auto valid, emis în Marea Britanie. Până la acel moment, puteţi obţine asigurare auto online, pe site-urile de comparare preţuri, folosind permisul auto european existent.
  3. Dacă sunteţi  vizitator sau rezident care provine dintr-o ţară care nu e membră a Uniunii Europene, deţinător de permis auto internaţional, puteţi folosi permisul pentru a conduce vehicule timp de 12 luni, după care veţi avea nevoie de un permis auto valid emis în Marea Britanie. Din nou, până în acel moment, vă puteţi asigura maşina online folosind unul din site-urile de comparare pentru a găsi o asigurare.