Man driving car - no visible branding of vehicle makeDe ce fel de asigurare auto am nevoie?

Cum să aleg dintre diferitele opţiuni de asigurări auto din Marea Britanie?

În  Marea Britanie este obligatoriu să ai asigurare împotriva prejudiciilor aduse unui terţ. În limbajul comun, asta inseamnă că polița respectivă acoperă daunele datorate de proprietarului vehiculului în cazul în care survine moartea sau rănirea unei alte persoane sau daune ale proprietăţii produse de vehicul.

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.

Dincolo de această acoperire legală minimă pe care o oferă asigurarea, mai sunt multe alte opţiuni. Bineînţeles cu cât adăugaţi mai multe opţiuni, cu atât vă va costa mai mult. Oricum, pentru liniştea dumneavoastră, vă veţi simţi mai bine știind că aveți o asigurare cât mai cuprinzătoare.  Aceasta oferă cea mai completă acoperire pentru accidente şi alte daune ce pot surveni pe parcurs utilizării unui vehicul, nu doar cele cauzate altor persoane ci şi dumneavoastră înşivă, maşinii dumneavoastră şi pasagerilor din maşina dumneavoastră.

Majoritatea asigurătorilor vă vor oferi o poliţă de asigurare, situată undeva între cele două tipuri expuse mai sus, care se numeşte “Terţul, focul şi furtul”. Aceasta vă acoperă daunele provocate terţilor, adăugându-se și acoperirea în caz de incendiu, pierdere  sau daună adusă vehiculului datorată furtului. Această asigurare va fi puţin mai ieftină decât acoperirea  completă.

Va trebui să vă decideţi care e cea mai potrivită variantă pentru dumneavoastră şi apoi să utilizaţi site-uri de comparare pentru a găsi oferta care vi se potrivește.