Man driving car in traffic using sat navSfaturi pentru conducerea în Marea Britanie

Înainte de a conduce în Marea Britanie, trebuie să vă pregătiţi în următoarea direcţie:

Probabil cel mai comun sfat dat conducătorilor auto străini care vin în Marea Britanie pentru prima dată este să vă luaţi timp destul pentru a învăţa să conduceţi maşina pe partea dreaptă, doar dacă nu sunteţi dintr-o ţară, care ca şi Marea Britanie, conduceţi pe partea dreaptă deja.

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.

În primul rând trebuie să aveţi cel puţin 17 ani pentru a putea conduce maşina sau motocicleta. Dacă deţineţi permis auto European vi se va permite să conduceţi în Marea Britanie pentru o scurtă perioadă. Unii conducători auto pot avea permis auto ca parte a sistemului de schimb care sunt cunoscute ca permise de comunitate, acestea fiind valide pentru o perioadă scurtă. Scopul acestor permise de conducere este pentru acei oameni care vizitează Marea Britanie în vacanţă sau călătorie. Dacă intenţionaţi să staţi pentru o perioadă mai mare şi să munciţi de exemplu, e posibil să aveţi nevoie să obţineţi un permis englezesc dând un test de conducere.

Asiguraţi-vă că aveţi o asigurare adecvată pentru maşină, deoarece sunt penalităţi severe în Marea Britanie pentru asigurări nepotrivite sau dacă conduceţi o maşină fără asigurare. Aceste penalităţi includ şi sechestrarea maşinii până la plătirea amenzilor şi a taxelor şi nu se limitează doar la asta. Iar în caz de neplată a acestor taxe există posibilitatea să vă fie distrusă maşina şi dusă la fier vechi.

Asiguraţi-vă că aţi obţinut o copie a codului rutier al Marii Britanii. Citiţi şi încercaţi să înţelegeţi cât de mult se poate pentru a vă pune la curent şi a vă pregăti pentru condus pentru când veţi sosi în Marea Britanie.