Cumpărarea unei mașini la mâna a doua în Marea Britanie

Cumpărarea unei mașini la mâna a doua în Marea Britanie este simplă! Îți vom oferi câteva ponturi despre cum să găsești o mașină și ce trebuie să faci după ce ai cumpărat-o.

Când te uiți după o mașină, îți recomandăm să cauți în listele de pe eBay. Acolo există o gamă largă de mașini ce sunt puse la vânzare, de la mașini foarte ieftine până la mașini scumpe, ceea ce face mai ușoară căutarea mașinii potrivite pentru tine, fără a fi nevoit să depui prea multe eforturi.

Uită-te pe listele de pe eBay pentru a găsi o ofertă incredibilă pentru o mașină la mâna a doua, în apropiere de tine.

De îndată ce ai găsit o mașină care-ți place, aranjează o întâlnire cu vânzătorul, pentru a vedea mașina. Dacă este o listă de tipul “Cumpără acum”, vei putea să cumperi mașina pe loc; altfel va trebui să plasezi o ofertă pentru licitație. Există o șansă să poți cumpăra acea mașină la un preț foarte mic!

TESTAREA MAȘINII

Când te duci să vezi și să testezi mașina, nu uita că, spre deosebire de România, persoana este cea care se asigură în Marea Britanie, nu mașina.

Pentru a testa și a conduce legal mașina pe stradă, vei avea nevoie de o asigurare auto corespunzătoare (echivalentul unui RCA din România) pentru acea mașină.

Totuși nu îți face griji. Nu ai nevoie să cheltui sute de lire pe asigurare doar pentru o testare rapidă a vehiculului. Pentru doar câteva lire, poți să achiziționezi rapid asigurarea pentru a conduce acea mașina în doar o zi.

Vizitează Tempcover.com, tastează numărul de înmatriculare al vehiculului și cumpără asigurarea în doar câteva minute.

 

UK car registration and insurance documentsDOCUMENTE

Este important să te asiguri că mașina are toate documentele în regulă.

V5 (Certificat de înmatriculare a vehiculului) – Acesta dovedește cine este deținătorul legal al mașinii. Când cumperi o mașină, deținătorul actual va semna acest formular și te va pune să semnezi și să-i dai numele și adresa. Acel formular este apoi trimis la DVLA (Departamentul Guvernului pentru șoferi și vehicule) care îți va trimite apoi o nouă copie, recunoscând calitatea ta de deținător legal al vehiculului.

Dacă vânzătorul nu are acest document, atunci las-o baltă!

Certificatul MOT – Toate mașinile cu o vechime de peste 3 ani trebuie să aibă o inspecție anuală, similară Inspecției Tehnice Periodice (ITP) din România. În Marea Britanie, aceasta este cunoscută sub denumirea de “MOT Test”. Acest certificat dovedește că mașina a trecut acest test și poate fi condusă legal în Marea Britanie.

“Vehicle Excise Duty” – cunoscută de asemenea ca “road tax” trebuie să plătești o taxă Guvernului pentru a conduce sau parca un vehicul pe drumurile publice din Marea Britanie. Aceasta obișnuia să fie transferată atunci când îți cumpărai o mașină nouă, dar acum trebuie să aplici și să plătești această taxă de fiecare dată când cumperi o nouă mașină. Dacă nu vei face asta, nu va fi legal să o conduci pe stradă.

Poți cumpăra taxa de drum, 24 ore pe zi, fie online pe gov.uk/vehicle-tax, fie sunând la 0300 123 4321.

Ai nevoie de:

  • “Cartea mașinii (V5C/2)” – documentul de înmatriculare al vehiculului = registration document
  • un certificat MOT valid
  • o asigurare validă – fie o poliță de scurtă durată pe care ai folosit-o pentru testarea mașinii sau o poliță de asigurare standard.

DUPĂ CE ȚI-AI CUMPĂRAT MAȘINA

Este posibil să cumperi o poliță de asigurare pe termen scurt, pentru examenul auto sau pentru a conduce mașina până acasă după ce ai cumpărat-o. Dar apoi ai nevoie de asigurare pentru întreg anul.

Articolul nostru despre cumpărarea asigurării în Marea Britanie îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie.

ASIGURAREA MAŞINII ÎN UK

Am selectat cele mai bune site-uri de comparare a asigurărilor auto doar pentru dumneavoastră. Introduceţi datele şi  veţi obţine cele mai bune preţuri pentru asigurare.

Confused.com Logo

Compară acum asigurările auto – ai la dispoziție un număr mare de oferte competitive în doar câteva min.

GoCompare Logo

Un site din Marea Britanie, foarte popular pentru compararea asigurărilor auto.