Motorcycle courier sitting on his bike putting gloves onAsigurare pentru Motociclete în UK

Am selectat pentru dumneavoastră cele mai bune website-uri care compară prețurile asigurărilor pentru motocicletă. Trebuie doar să introduceți datele dumneavoastră și vei primi gratuit o gamă de prețuri competitive pentru asigurare.

GoCompare Logo

Compară gratuit cotații de asigurare pentru motociclete de la peste 25 asiguratori moto.

Confused.com Logo

Compară o selecție de 36 asiguratori moto de încredere.

Asigurarea moto pentru cetățenii români care locuiesc în Regatul Unit al Marii Britanii

În Regatul Unit al Marii Britanii este ilegal să conduci o motocicletă pe drumurile publice fără a avea o asigurare minimă obligatorie, cunoscută și sub numele de „third-party insurance” (asigurare pentru terță persoană). Această asigurare este echivalentul RCA-ului din România. Dacă nu aveți o poliță de asigurare validă pentru motocicleta dumneavoastră sau numele dumneavoastră nu figurează pe poliță, vă puteți alege cu o amendă mare, iar motocicleta poate fi reținută de către poliție.

În Regatul Unit al Marii Britanii, persoana care conduce motocicleta este numită si asigurată individual prin poliță, spre deosebire de România, unde RCA-ul se face pe vehicul.

Evident, third-party insurance este asigurarea obligatorie minimă, dar este preferabil să o extindeți pentru a acoperi daunele cauzate de foc și furt sau chiar să optați pentru asigurarea full option (CASCO). De fapt, în majoritatea cazurilor, asigurarea CASCO este mult mai ieftină decât cea obligatorie.

Prețurile pentru asigurările moto diferă. Cu cât căutați mai mult, cu atât cresc șansele de a găsi un preț mai bun și de a economisi niște bani. Modul cel mai rapid de a obține cât mai multe cotații competitive pentru asigurarea moto este să vizitați un site de tipul celor care compară cotații. Trebuie doar să introduceți datele dumneavoastră și vă vor fi prezentate mai multe oferte de preț adaptate nevoilor și circumstanțelor dumneavoastră. Toate căutările de preț sunt gratuite, deci nu aveți nimic de pierdut dacă efectuați mai multe comparații.