Woman driving Audi car - dashboard with iPhoneКак да подходя за намиране на евтини оферти за автомобилна застраховка?

Откъде да започнете с намирането на най-добрата автомобилна застраховка? Ето нашето ръководство:

Вече споменахме, в по-ранна статия, че трябва да се уверите, че Вашата застрахователна компания Ви позволява намаление въз основа на предишното Ви шофьорско досие в собствената Ви страна, но може да поискате да разберете кой е най-добрият начин да се намери по-евтина алтернативна оферта.

Confused.com Logo

Сравняване на автомобилни застраховки – сравнение на голям брой конкурентни оферти само за няколко минути.

Quotezone Logo

Популярен сайт в Англия за сравняване на застраховка гражданска отговорност и автокаско.

Най-лесният начин, ако имате достъп до Интернет, е да се търси уебсайт за сравнение на застраховки. Просто напишете „уебсайтове за сравняване на застраховки“ в полето за търсене в някоя търсачка и след това разгледайте вече пресметнатите застраховки, които се показват.

Възможно е да филтрирате резултатите, за да е ясно, че сте чуждестранен гражданин и шофирате във Великобритания. Това ще премахне всички компании, които не предлагат този вид застраховка.

След като сте намерили един сайт, опитайте се да подадете заявление, използвайки Вашата информация. Направете си бележки за изчислената премия и преминете към следващия сайт. Уверете се, че сте записали всички специални условия, които всеки застраховател предлага.

След като имате списък със, да кажем, 10 оферти, можете да ги ограничите до 3-те най-добри оферти. Защо не се обадите на фирмите директно и не обсъдете Вашите изисквания? Възможно е да откриете, че можете да получите повече отстъпки, ако го направите по този начин.