Woman in front of broken down carКакви допълнителни продукти трябва да обмисля?

След като сте взели решение за застраховката на колата си, има ли нещо друго, което трябва да добавите?

Confused.com Logo

Сравняване на автомобилни застраховки – сравнение на голям брой конкурентни оферти само за няколко минути.

Quotezone Logo

Популярен сайт в Англия за сравняване на застраховка гражданска отговорност и автокаско.

Ако сте чуждестранен гражданин и искате да шофирате във Великобритания, значи ще Ви трябва английска (UK) автомобилна застраховка. Обсъждали сме, в по-ранни статии, видовете лицензи, които ще са необходими, както и различните изисквания на закона на Обединеното кралство, за да карате, използвайки тези лицензи. Също така обсъдихме каква информация ще Ви трябва и къде да намерите най-добрите оферти за автомобилна застраховка. Все пак има някои допълнителни продукти, които може да поискате да обмислите, за да се предпазите напълно от всякакви непредвидени събития.

Повечето застрахователни полици във Великобритания включват покритие при повреда или като част от политиката, или като добавка за допълнително плащане. Ако сте чуждестранен шофьор във Великобритания, ние силно препоръчваме да имате покритие при повреда. Дори и най-основното покритие ще Ви струва много малко и ще покрие щети, ако автомобилът Ви се развали и Ви остави блокирани на пътя. Това е достатъчно лошо в собствената Ви страна, но ако Вашият английски не е много добър, може да имате трудности при ремонтиране на този автомобил. Посъветвайте се с Вашият застраховател за добавяне на тази опция към Вашата полица.

Може, също така, да поискате да помислите за покритие за правни разноски. Покритието на правни разноски обхваща тези въпроси, които не са взети предвид от застрахователните полици, включително правни консултации, разходи и разноски  за  вземания, или такива, произтичащи от нараняване или смърт в резултат на злополука. Съдебните разноски и искове във Великобритания могат да бъдат много скъпи, така че би могло да бъде полезно добавянето на този вид покритие.