Cars for sale on garage forecourtКакво да направя, за да закупя автомобил в англия?

Когато сте решили да си купите кола – от къде трябва да започнете?

В Обединеното кралство действат едни от най-строгите закони, регулиращи продажбата на моторни превозни средства, за да може купувачите да се предпазват от измамни продавачи. За щастие, времето на некоректните автокъщи до голяма степен е изтекло, но все пак трябва да бъдете внимателни за недобросъвестни продавачи, особено, ако купувате от частно лице.

Confused.com Logo

Сравняване на автомобилни застраховки – сравнение на голям брой конкурентни оферти само за няколко минути.

Quotezone Logo

Популярен сайт в Англия за сравняване на застраховка гражданска отговорност и автокаско.

Защитата на потребителите е по-силна, когато купувате от бизнеса, а не от частно лице, така че ние Ви препоръчаме  да си купите използвано превозно средство от търговец на автомобили или гараж. Повечето дилъри на автомобили ще Ви дадат някаква гаранция, макар и може би само за 3 месеца, като по този начин Ви дават известна защита, ако нещата се объркат. За съжаление е много трудно тези правила и тяхната защита да се прилагат при частни собственици.

Най-добрият начин да намерите кола е чрез някой, който да ви препоръча продавач, от когото е закупувал кола за себе си или друг общ познат. В най-големите градове има площи, които са определени за дилъри на автомобили, така че можете да обиколите, за да видите кой автомобил Ви харесва. Винаги питайте за тест драйв, проверявайте дали документите са изрядни и, ако е възможно, поискайте HPI проверка. Това е проверка дали превозното средство не е откраднато или пък е участвало в катастрофа и е ремонтирано.

Вземете някой с Вас за помощ, ако е възможно, и винаги се пазарете за цената. Ще се изненадате колко често гаражите ще намалят цените си, за да направят продажба.