Man driving car - toyota steering wheel and dashboardОт какво се нуждая, за да получа оферта за автомобилна застраховка?

Ако не сте гражданин на Великобритания, значи тук е всичко, което трябва да знаете за получаването на автомобилна застраховка.

Намирането на автомобилна застраховка в Обединеното кралство, ако сте чуждестранен водач, е относително просто, стига да знаете правилата. По принцип ще попаднете в една от трите категории.

Confused.com Logo

Сравняване на автомобилни застраховки – сравнение на голям брой конкурентни оферти само за няколко минути.

Quotezone Logo

Популярен сайт в Англия за сравняване на застраховка гражданска отговорност и автокаско.

  1. Първата категория е водачи от ЕС, които са само на посещение. Стига да притежавате валиден лиценз в общността на ЕС, във Великобритания можете да управлявате превозно средство, което е обхванато от това разрешително, като всеки друг жител. Поради това, получаването на оферта за автомобилна застраховка е просто – проверявате онлайн сайт за сравняване на оферти и попълвате формуляр за кандидатстване.
  2. Ако сте притежател на лиценз на ЕС и сега живеете в Обединеното кралство, правилата са малко по-различни в сроковете, които са приложими за валидиране на лиценза от ЕС. Ако сте над 70-годишна възраст или сте пребиваващ в продължение на повече от 3 години, ще трябва да получите валидна английска (UK) шофьорска книжка. До този момент ще бъдете в състояние да получавате застрахователни оферти от сайтове за онлайн сравнение въз основа на съществуващият Ви лиценз от ЕС.
  3. Ако сте посетител или жител извън ЕС и притежавате международен лиценз за шофиране, можете да използвате този лиценз, за да управлявате превозни средства до 12 месеца, след което ще Ви е необходима валидна английска (UK) шофьорска книжка. Отново, до този момент, можете да застраховате своят автомобил чрез сайт за онлайн сравнение, за да откриете застрахователна оферта.