Police car with blue lights flashingКакво се случва, ако полицията ме спре?

След като сте получили всички условия за шофиране във Великобритания, ето какво да направите, ако срещнете проблеми.

Да бъдете спрени от полицията по време на шофиране във Великобритания може да се окаже доста смущаващ опит. За да се намали стресът има няколко прости правила, към които трябва да се придържате.

Confused.com Logo

Сравняване на автомобилни застраховки – сравнение на голям брой конкурентни оферти само за няколко минути.

Quotezone Logo

Популярен сайт в Англия за сравняване на застраховка гражданска отговорност и автокаско.

Уверете се, че документите за лиценз и автомобилна застраховка са с Вас през цялото време. Трябва да останете в автомобила си и да се уверете, че сте с предпазен колан, който е сложен така че да се вижда от служителя. Излезте от превозното средство само ако Ви кажат да го направите.

Не забравяйте да отворите прозореца напълно, така че да можете да чуете и видите служителя. Запазете спокойствие и се уверете, че нямате мобилни телефони в ръцете си или наблизо, тъй като това може да се изтълкува като престъпление във Великобритания.

Ако Ви спрат през нощта е добра идея да включите вътрешното осветление, така че служителят да може да Ви вижда добре, също така да изключите дългите светлини, докато колата е спряна.

Не изпадайте в паника, запазете спокойствие и слушайте внимателно какво казва служителят. Те са обучени да се справят с чуждестранните водачи, след като са установили самоличността Ви. Понякога може да пристигне и друга полицейска кола на мястото на инцидента; това е нормална процедура и не е причина да се тревожите.

Накрая, не е добра идея да се спори с полицейски служители на  пътя. Ако не сте съгласни с обвинението, можете да направите свое възражение в писмена форма, когато получите документите за заплащане.