Man driving car in traffic using sat navСъвети за шофиране в англия

Преди да шофирате във Великобритания можете да се подготвите по следния начин:

Вероятно най-често срещаният съвет, който получават чуждестранните водачи, идващи във Великобритания за първи път, е да отделят малко време, за да свикнат с движението от ляво, освен ако не са от една от малкото страни, в които, подобно на Великобритания, шофират от ляво.

Confused.com Logo

Сравняване на автомобилни застраховки – сравнение на голям брой конкурентни оферти само за няколко минути.

Quotezone Logo

Популярен сайт в Англия за сравняване на застраховка гражданска отговорност и автокаско.

На първо място, трябва да сте на 17 години, за да шофирате кола или мотоциклет. Ако имате лиценз за ЕС той ще Ви позволи да карате във Великобритания за кратък период. Възможно е някои шофьори да имат лицензи като част от схема за обмяна, известни като лицензи на Общността, които са валидни само за кратко време. Смисълът на тези лицензи е да се дават на хора, които посещават Обединеното кралство за пътуване или почивка. Ако имате намерение да останете за дълго време и например да работите, може да се наложи да получите лиценз от Великобритания, като положите шофьорски изпит.

Уверете се, че имате адекватна застраховка  на колата, тъй като в Обединеното кралство има сериозни наказания  за шофиране с недостатъчно осигуряване или липса на застраховка. Тези санкции включват, но не се ограничават само до това, задържане на автомобил, докато не са изплатени глобите или таксите за освобождаване, или дори могат да доведат до унищожаване на Вашия автомобил, ако не платиге тези глоби и такси.

Уверете се, че сте получили копие от UK Highway Code. Четете го и се опитвайте да разберете колкото можете повече, тъй като това ще Ви подготви за шофирането Ви във Великобритания.