Woman driving Seat car - close up image of hands and steering wheelТрябва ли да търся да купя на сметка автомобилна застраховка?

Дали всички автомобилни застраховки са еднакви? Ни най-малко – ето как можете да получите най-добрата сделка.

Confused.com Logo

Сравняване на автомобилни застраховки – сравнение на голям брой конкурентни оферти само за няколко минути.

Quotezone Logo

Популярен сайт в Англия за сравняване на застраховка гражданска отговорност и автокаско.

Преди да започнете търсенето си за по-евтина автомобилна застраховка, трябва да се уверите, че Вашият лиценз Ви дава право да карате във Великобритания. Има редица правила, но като цяло, ако имате лиценз в ЕС или международен шофьорски лиценз, Вие ще бъдете в състояние да карате в тази страна за определено време. Трябва да се консултирате с Вашият местен адвокат колко време Ви е позволено да шофирате, без да се изисква английско (UK) свидетелство за управление.

Поради изложеното по-горе, намирането на застраховка, която е на разумна цена не е лесно. Ако наемате превозно средство може да решите, че е по-добре да платите по-високата премия, която те ще Ви таксуват, а не сами да търсите застраховка. Все пак, ако искате да намерите по-евтина автомобилна застраховка има един основен фактор, с който трябва да сте наясно. Някои застрахователни компании няма да вземат под внимание предишната Ви история на шофиране, така че дори и да имате безупречно досие, може да откриете, че все още плащате високи премии.

Уверете се, че ще намерите застрахователна компания, която взема предвид предишното Ви шофьорско досие и по този начин ще получите по-евтина оферта.