Woman wearing sunglasses driving car with windows downУвеличение на разходите за автомобилни застраховки

Тъй като разходите за автомобилни застраховки се покачват, е още по-важно да се уверявате, че получавате възможно най-добрата сделка.

Застрахователните разходи във Великобритания рязко се увеличиха през последните дванадесет месеца. Все пак, това е само част от общата ескалация на застрахователни разходи за кола през последните десет години, подхранвана от покачващите се разходи за обезщетение.

Confused.com Logo

Сравняване на автомобилни застраховки – сравнение на голям брой конкурентни оферти само за няколко минути.

Quotezone Logo

Популярен сайт в Англия за сравняване на застраховка гражданска отговорност и автокаско.

Изглежда, че дори и най-тривиалният бум води до камшичен удар. Освен това явно и съдилищата са щастливи да подкрепят тези твърдения – само с един бегъл преглед на фактите. Това означава, че през последните дванадесет месеца застрахователните разходи за автомобили са се повишили с 34%! Това е огромно нарастване по всички стандарти, но в своя защита Асоциацията на автомобилното застраховане твърди, че не е реализирала печалба в продължение на най-малко 10 години.

Поради тези увеличения, шофьорите стават все по-внимателни къде да застраховат автомобила си, използвайки онлайн сайтове за сравнение, за да намерят най-евтините оферти. Те трябва да бъдат предпазливи, защото много от тези сайтове действат заради комисиони, изплатени им от застрахователните компании за хората, насочени от тях, така че не е ясно до колко са обективни.

Ако сте над 50 и не сте имали  застрахователни претенции през последните няколко години, значи трябва да пазарувате от някой от специализираните сайтове за „над 50-годишни“. Ако сте млад шофьор, търсете сайтове, които се специализират за младите шофьори, а ако сте жена, търсете уебсайтове само за жени.